Den Lille Havryddedagen i Havnebassenget

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Helgen 4.-6. januar markerer Oslo kommune starten på miljøhovedstadsåret med en rekke gratis og åpne arrangementer på SALT. I samarbeid med Klimafestivalen gjør vi om SALT til en vinterlandsby med aktiviteter, workshops, konserter, poesi og foredrag gjennom hele helgen.

Den Lille Havryddedagen
Plast i havet er et av verdens raskest voksende miljøproblem. I fjor gikk over 100 000 mennesker ut og ryddet den norske kystlinjen for plast og annen søppel – og det hjelper. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Flere hundre tonn med plast ble samlet opp. I 2019 skal vi slå fjorårets rekord! Vi kick-starter ryddeåret med en dukkert i havnebassenget. Project Baseline Oslo stiller med dykkere, og etter operasjonen skal selveste miljødetektiven Blekkulf få inspisere hva som kommer opp fra dypet.

Øvede dykkere og fridykkere er velkomne til å bli med, men ta kontakt på forhånd. Vi håper også på å få med et par fridykker-instruktører så flere kan bli med på oppryddingen. Vi skal sørge for plass i badstua og varm toddy til alle som bidrar!


Foto Fredrik Myhre / WWF

Se Facebook:
https://www.facebook.com/events/633031247151417/

OM SALT
SALT er et nomadisk kunstprosjekt på Langkaia i Oslo, med utsikt mot Operaen. Prosjektet samler kunst, musikk, mat og arkitektur i flere spektakulære trekonstruksjoner designet av Sami Rintala (Rintala Eggertsson Architects).

Klimafestivalen §112 og Oslo kommune samarbeider om å fylle SALT med grønne opplevelser fredag 4. – søndag 6. januar. Helgen er starten på Oslos år som europeisk miljøhovedstad og starten på årets Klimafestival.

NETTSIDE MILJØHOVEDSTADEN
www.miljohovedstaden.no

Les også:  FILM: The Island and the Whales / Cinemateket