Naturens sirkler – Et samisk perspektiv på klimautfordringene

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Helgen 4.-6. januar markerer Oslo kommune starten på miljøhovedstadsåret med en rekke gratis og åpne arrangementer på SALT. I samarbeid med Klimafestivalen gjør vi om SALT til en vinterlandsby med aktiviteter, workshops, konserter, poesi og foredrag gjennom hele helgen.


Et samisk perspektiv på klimautfordringene
Eirik Myrhaug er same, healer og sjaman. Han vokste opp i enkle kår i Gratangen i Sør -Toms og utdannet seg til ingeniør og arbeidet for Norges Vassdrag og Elektrisitetsvesen, for siden å bli NVE-ingeniøren som ble ledende i sultestreiken mot Alta-utbyggingen i 1981. Eirik viet seg deretter til å utvikle en økologisk økonomisk modell som vant stor anerkjennelse og han er regnet som pioner for dette i Norden.

SJAMANISME OG SEREMONIER GIR KRAFT TIL ARBEIDET MED Å MØTE KLIMAUTFORDRINGEN
Kan sjamanisme og urfolks viten om «naturens sirkler» gi oss ny innsikt? Naturens sirkler og innsikt kan brukes som et kart, et kart som kan gi oversikt over virkeligheten og gi dypere innsikt om sammenhenger i naturen og menneskelivet. Foredraget blir en sammenfatning av sjaman Eirik Myrhaugs seneste forståelse.

ØKOLOGISK ØKONOMI – NATURENS SIRKLER GIR NYE PERSPEKTIVER OG HANDLIGER I MØTE MED KLIMAUTFORDRINGEN
Forståelsen av menneskets bruk av symboler kan gi ny innsikt i økonomiens hemmeligheter. Eirik Myrhaug presenterer en ny modell av hvordan vekstøkonomien kan avløses av en økonomi der økologien opprettholdes. Denne innsikten kan være avgjørende for menneskehetens framtid på kloden.

Sjekk ut arrangementet på Facebook!

OM SALT
SALT er et nomadisk kunstprosjekt på Langkaia i Oslo, med utsikt mot Operaen. Prosjektet samler kunst, musikk, mat og arkitektur i flere spektakulære trekonstruksjoner designet av Sami Rintala (Rintala Eggertsson Architects).

Les også:  Foredrag om grunnloven § 112 og klimasøksmålet

Klimafestivalen §112 og Oslo kommune samarbeider om å fylle SALT med grønne opplevelser fredag 4. – søndag 6. januar. Helgen er starten på Oslos år som europeisk miljøhovedstad og starten på årets Klimafestival.

NETTSIDE MILJØHOVEDSTADEN
www.miljohovedstaden.no