En forståelig utfordring

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Velkommen til en nyttig og klimafokusert kveld rundt matsvinn!

Matsvinn – en utfordring vi må fokusere på! Vi spiser alle mat hver eneste dag, og nordmenn kaster i snitt 42,6 kilo matavfall i året, som kanskje kunne vært spist. Vi forstår at det ikke er bra å kaste mat vi handler inn. Ved å gjøre noe så enkelt som å sørge for at maten som handles inn spises opp sparer vi både klimaet og penger.

PROGRAM:
🍎Velkommen ved ordfører Reidar Kaabbel
🍎Hva KAN vi og BØR vi gjøre for å unngå matsvinn? Mette Nygård Havre
🍎Klima og matsvinn. Hanne Møller/Østfoldforskning
🍎Lokale stenmer fra Våler
🍎Paneldebatt: hva vil de folkevalgte gjøre kommunalt i klimasaken og i kampen mot matsvinn? Deltakere: lokale politikere og MOVAR, Guro Nereng leder debatten.

Møteleder: Mona Nilsen, Østfoldforskning

Arrangementet er gratis, du melder deg på ved å trykke „skal“.

INFORMASJON:
Matredder Mette Nygård Havre innleder kvelden, før vi slipper til lokale stemmer som både forklarer sammenhengen mellom klima og matsvinn til hva som faktisk gjøres praktisk for å begrense klimautslippene våre ved å redusere matsvinn. Nygård Havre har i flere år jobbet i renovasjonsbransjen i Bergen. Der så hun med egne øyne hvor mye spisbar mat hver og en av oss kaster. Dette ville hun gjøre noe med.

Dette er et oppstartmøtefor å informere innbyggere hvor Våler kommund står i klimaarbeid mht. matsvinn og renovasjonsordninger.

Du kan lese mer om klima- og energiplanen på kommunens hjemmeside: https://www.valer-of.kommune.no/landbruk-og-miljo/klima
Arrangementet er også en del av Klimafestivalen §112, http://klimafestivalen112.no/.

Se facebook- arrangement !