ENERGISK FREDAG

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

15732258_1893357884242358_5595309879997095861_o

ENERGISK FREDAG – Fornybart energipåfyll

Er du klar for å møte noen energiske personer som kan gi deg håp om en god fossilfri fremtid og nye grønne arbeidsplassser i Bergensdisktriktet?

Etter kortforedrag/presentasjoner, panelsamtale og kulturelt innslag, er det godt håp om at du kan vandre ut i fredagskvelden, med følelse av fremtidsoptimisme. (Og, for noen, kanskje litt økt energisk kampvilje?)

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Som en del av Klimafestivalen §112, ønsker vi å nå ut til alle samfunnsengasjerte mennesker, med ulik grad av forkunnskaper og ulike tanker om fornybarsamfunnet.
Det blir en løs og ledig stil, med god takhøyde.

KORT FOREDRAG OG PANELSAMTALE

Program
Ordstyrer for kvelden: Tore Solheimslid

18.00: Faglig innledning, kortforedrag, presentasjoner

-Professor Helge Drange: BJERKNESSENTERET FOR KLIMAFORSKNING- Et av Europas største naturvitenskapelige klimaforskningssentre, med 195 forskere fra 37 land. Han vil gi oss oversikt over situasjonen, og hvilket tidsperspektiv vi ser for oss, når vi snakker om at omstilling må skje raskt.

-Vegard Frihammer: GREENSTAT – Et nytt, grønt energiselskap.
-Simona Petroncini: SOLBÆRE AS – Leverandør av komplette solcelleløsninger i Bergen
-Jakob Grandin: SPACELAB – Smart byplanlegging for mindre transportbehov og privat strømforbruk
-Jon Gjerde: KITEMILL -Teknologiselskapet som vil revolusjonere vindkraftbransjen

————-Vi tar en kort pause—————–

MUSIKALSK INNSLAG V/EMILY OG SOFIE

ca 19.00: Panelsamtale

Under Klimafestivalen § 112 har vi i Bergen stort sett brukt virkemiddelet «vennlige dytt i riktig retning». Med klimasøksmål på trappene, og økende proteststorm som samler folk, slik som vi så bredte seg fra Standing Rock, kan det se ut som tålmodigheten har en grense, og det som bremser må parkeres for godt. Kanskje må strategien fremover inneholde flere solide klask og større spann med gulrøtter? Hvilke virkemidler kan tas i bruk for å få til en raskere omstilling?

I panelet vil du i tillegg få møte
-Svein Gunnar Sjøtun fra MOHNSENTERET FOR INNOVASJON OG REGIONAL UTVIKLING/ Høgskulen på Vestlandet, som forsker på innovasjon og kan si noe om grønne innovasjonsprosesser
-Gitte Sætre fra STIFTELSEN 3,14 som bruker kunst som virkemiddel for grønn omstilling.

PANELET SVARER PÅ SPØRSMÅL FRA SAL
……………………………………………………
Bergen skal være fossilfri by i 2030:
«Dette er et stort løft og kan bare realiseres dersom næringslivet i byen og innbyggerne jobber sammen med kommunen.»
Energi-løsninger finnes. Blir de tatt i bruk? Tidsnok? Ønsker vi grønne løsninger velkommen, tar dem i bruk, ser optimistisk på alle mulighetene som dukker opp? Nye arbeidsplasser og bærekraftig livstil? Eller er flertallet simpethen så marinert i olje at enhver omstilling vil skje «kicking and screaming»? Og har vi da flere smarte virkemidler for å gjøre omstillingsprosessen rask og smertefri?
Noen spørsmål er det antageligvis bare politikerne som kan svare på, og under VALG 2017, håper vi å fortsette denne debatten. Vi kan se på dette som et lite KICK-OFF for en langspurt frem mot september, der politikere lokalt og nasjonalt, skal få redegjøre for planene videre.
For dere som plutselig kommer på alle de gode spørsmålene i etterkant; Amalies Hage, kafé og bar, en etasje opp, har åpent til 23.00.
Her kan alle som føler for det, fortsette samtalen.

Følg med på facebook!