FILM: Flukten til Watership / Cinemateket

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

En flokk ville kaniner må flykte fra hjemmet sitt, som er ødelagt av menneskene. Filmen er basert på Richard Adams berømte roman og gjenspeiler den menneskelige verden, fremstilt som et kaninsamfunn.

På de frodige engene i Sandleford lever en flokk kaniner et bekymringsløst liv. En dag oppdager unge Femmer at menneskene skal rasere hjemmet deres for å bygge boliger. Sammen med storebroren Hassel prøver han å få flokken til å flykte. Målet er å danne en ny koloni i Watership. Det skal snart vise seg at veien til Watership er både farefull og vanskelig. Kaninene begynner å innse at den sorgløse og uskyldige verdenen de en gang levde i er borte for alltid.

GODE OG ONDE KANINER
I tradisjonelle bøker og filmer er vi ofte vant til at kaniner presenteres som søte og uskyldige skapninger. Slik er det ikke i Flukten til Watership. I filmen møter vi et helt kaninsamfunn, med hele spekteret av menneskelige egenskaper. Vi får med andre ord oppleve langt skumlere kaniner enn vi for eksempel kjenner fra Disney sitt univers.

Flukten til Watership bygger på en roman skrevet av Richard Adams. Boka gjorde ham verdensberømt. Da BBC i 2003 hadde kåring av verdenshistoriens beste bøker, havnet Flukten til Watership blant de 30 beste. Filmens tittelsang, Bright Eyes, er fremført av Art Garfunkel.

 

https://www.facebook.com/events/2199591356746526/

Les også:  FILM: Cielo / Cinemateket