Filmvisning på Cinemateket: Dronning uten land

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

I forbindelse med Klimafestivalen §112 viser Filmens Hus Cinemateket klimarelaterte filmer.

Lørdag 20. Januar viser Cinemateket filmen Dronning uten land. Regissøren Asgeir Helgestad har siden barndommen hatt en lidenskap for Arktis, og som voksen mann og naturfotograf møter han dronningen i sitt liv, Frost, en isbjørnbinne med to barn.

I filmen følger henne for å se hvordan denne familien takler de store klimatiske endringene som skjer i hennes arktiske rike. Få steder er sterkere påvirket av klimaendringene enn Svalbard. Innsikten Asgeir får er avgjørende for å forstå hvordan klima for lengst truer ikke bare Arktis, men livet på planeten.

Filmen er full av lidenskap, av innsikt, av dedikasjon både til livet i Arktis og til klima, og gir et unikt innblikk i hvordan kloden nå endrer seg, med store konsekvenser for alle oss som lever på den. Dette er en agenda-film som er vakker og vond, oppslukende og kunnskapsrik.

Asgeir Helgestad er kanskje en av verdens fremste fotografer av isbjørn og livet i Arktis. Han har samarbeidet med BBC og en rekke andre internasjonale kanaler og prosjekter. Dronning uten land er hans ultimate film, med hans egen stemme og hans eget budskap. Han er unik i sin erfaring med å arbeide i ugjestmilde Arktis.

Les mer om filmen på Cinematekets hjemmeside. 

Følg eventet på Facebook!