Filmvisning på Cinemateket: RiverBlue

Under Klimafestivalen §112 i 2018 viser Filmens Hus, Cinemateket klimarelaterte filmer.

Onsdag 24. Januar kl 18.00 viser de filmen RiverBlue: «Fremtidens kriger kommer ikke til å handle om olje. De kommer til å handle om vann.»

I Kina vitses det med at du kan se den kommende sesongens motefarger ved å se på fargen i elvene – på grunn av utslippene av kjemikalier fra de mange tekstilfabrikkene som masseproduserer klær for kjente klesmerker i vesten. Kina har gått gjennom en industriell omveltning de siste 50 åra. Nesten alle elver og sjøer er forgiftet. «Den mørke siden av Kinas økonomiske vekst» er den massive forurensingen av den ressursen som ingen kan leve uten – rent vann.

Miljøverstinger

RiverBlue følger den amerikanske elveforskeren Mark Angelo på en reise rundt i Asia, hvor han inspiserer de giftige elvene, som til tross for ekstrem forurensing blir brukt til bading og drikkevann av millioner av mennesker og dyr. Tekstilindustrien er en av de store miljøverstingene i denne sammenhengen, og det produksjonen av dongeri og lær som krever mye vann og står for store miljøskadelige utslipp. Greenpeace har gjennom sin Detox Campaign fått en rekke av de store moteselskapene, som H&M, Levi’s, Adidas, Nike med flere til å forplikte seg til en reinere og mer bærekraftig linje.

Se mer informasjon på Cinematekets nettsider. 

Følg arrangementet på Facebook!