Foredrag: «Før øya synker»

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Denne dagen får vi besøk av Teresa Grøtan, som har skrevet boka Før øya synker.

Velkommen til foredrag!

I januar foregår Klimafestivalen §112 over hele landet. Skien bibliotek er med for tredje året på rad.

Teresa Grøtan har reist jorda rundt for å møte barn og unge og høre hvordan de opplever klimaendringene. Hun har oppsøkt stillehavsøya Kiribati som er i ferd med å slukes av havet og Bangladesh som er hjemsøkt av sykloner. I California ble minibussen med henne og en gjeng klimaengasjerte ungdommer nesten tatt av den største brannen i statens historie. Og hun har reist til Svalbard. Der har temperaturen steget med 7,5 grader på femti år og i løpet av bare ett år har to katastrofale 5000-årsskred rammet befolkningen.

Vi blir kjent med unge mennesker i disse utsatte områdene, og får utfordringene deres innunder huden. Samtidig lærer vi mye, som hvorfor Arktis varmes opp mye raskere enn resten av verden, hva sammenhengen mellom ekstremvær og klimaendringer er, hvorfor havet stiger og hva barn og unge selv gjør – og kan gjøre.
Grøtan er journalist og forfatter, og jobber som festivalsjef for Bergen internasjonale litteraturfestival. Hun har tidligere utgitt flere bøker, bl.a. IKON Nelson Mandela. I 2013 fikk forfatteren Blixprisen for bøkene sine for barn og unge.

Etter foredraget blir det spørsmål fra publikum og kahoots-konkurranse!

Sted: Hedvigs hybel.

I samarbeid med Positiv Fritid, Team Fritid og Besteforeldrenes Klimaaksjon.

Arrangementet er en del av Klimafestivalen §112, som arrangeres landet rundt for femte året på rad. Norsk klimanettverk er initiativtaker, fasilitator og koordinator for Klimafestivalen § 112.

Les også:  Trenger Norge et framtidsombud?

Se facebook-arrangement!