Fra kaffekopp til østerssopp

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.
Har du fundert på hvordan byens ressurser kan utnyttes bedre? Slik som tomme kjellere og matavfall…
 
Start 2019 med å lære noe nytt. Bli med på spennende soppdyrkingskurs.
 
På kurset lærer du metoden for å dyrke østerssopp på kaffegrut og får lage din egen dyrkingspakke til å ta med hjem. Det blir også mulighet til å kjøpe Grutens dyrkesett. Kitet som er laget av tidligere smågodtbokser gjør det enkelt å dyrke frem deilig østerssopp med restene av dagens kaffedose. Og bidrar med en læringsrik aktivitet for både små og store.
 
Kurset er en del av Klimafestivalen § 112
 
NB: For å feire starten på 2019 og Oslos år som Europeisk Miljøhovedstad inviterer vi deltagerne til en kort omvisning i containerfarmen vår i etterkant av kurset.
 
Dato: onsdag 23.jan kl 18
Deltagerpris: 650 kr*
Sted: Vollebekk Fabrikker hvor Gruten har etablert en soppfarm. Etter kurset blir det mulighet til å ta en liten titt inn i containerne hvor vi dyrker østerssopp på kaffegrut.
 
Påmeldingfrist: onsdag 16.jan
 
……
 
Kurset starter med en kort introduksjon av bedriften Gruten, du får høre litt om hva vi driver med og hvordan det har seg at vi er så gira på kaffegrut.
 
Deretter beveger vi oss inn på kveldens tema, dyrking av østerssopp i kaffegrut. Østerssopp er en fantastisk god matsopp med store helse og miljømessige egenskaper. Og det som er ekstra flott er at denne soppen kan dyrkes frem på en rekke ulike substrater, inkludert kaffegrut. Noe de aller fleste av oss i Norge har god tilgang på.
 
Vi snakker litt om hvorfor kaffegrut egner seg godt for østerssoppdyrking og hvilke kriterier som er viktige for å lykkes. Vi går gjennom fremgangsmåten for østerssoppdyrking og belyser de ulike stadiene i prosessen. Deretter går vi over til den praktiske biten hvor du får blande og lage din egen dyrkingspakke med soppsporer og kaffegrut. Det blir også mulighet for å kjøpe Grutens eget dyrkesett for østerssopp.
 
Dyrkingspakken får du ta med hjem, og forhåpentligvis vil den i løpet av 5-7 uker produsere i en flott liten avling med supersunn og kjempe deilig østerssopp 🙂
 
Kurset varer rundt 2 timer (litt avhengig av antall deltagere og mengde spørsmål). Underveis byr vi på en kopp te og kaffe.
 
*Deltageravgift inkluderer alt av materialer og ingredienser til å lage en dyrkingspakke. Spør om rabatt dersom du har vanskeligheter med å betale deltageravgiften. Vi vil gjerne ha med alle typer mennesker på kursene.
 
NB: Dette er et kurs om dyrking av østerssopp i kaffegrut. Kursholder har verken kunnskap som kreves eller mulighet til å berøre alle aspekter knyttet til det å dyrke sopp. Om du ønsker mer info om soppdyrking anbefaler vi bøkene til Paul Stamets.