Frokostmøte om matsvinn, RfD

Hvert år kaster hver og en av oss i gjennomsnitt 42 kg spisbar mat. Dette er et stort ressurs- og miljøproblem.

Matproduksjon står for om lag 30 % av verdens klimagassutslipp. Sammen med Anne Marie Schrøder i Matvett og forfatter av boken Kunsten å ikke kaste mat, Thomas Horne, tar vi for oss hvorfor dette er et problem, og hva som skal til for å redusere matsvinnet.

I samarbeid med Klimafestivalen §112 inviterer RfD deg til et spennende og lærerikt frokostmøte!

Meld deg på her: http://bit.ly/2CM2T0o

NB! Vær rask – begrenset antall plasser

Program:
08.00-08.30: Frokost
08.30-08.45: Velkommen v/ Marianne Holen
08.45-09.05: Anne Marie Schrøder, Matvett
09.05-09.35: Thomas Horne, forfatter av boken Kunsten å ikke kaste mat
09.35-09.50: Spørsmål og diskusjon
09.50-10.00: Avslutning
————————–————————–—————

Anne Marie Schrøder, kommunikasjonssjef Matvett:
Matvett arbeider for å redusere matsvinn, det vil si mat som egentlig kunne vært spist. Kommunikasjonssjef Anne Marie Schrøder forteller om hvorfor det er viktig å redusere matsvinnet, og hvilke tiltak som kan gjøres av forbrukere og av matvarebransjen.

Thomas Horne, forfatter:
Matentusiast og forfatter av boken Kunsten å ikke kaste mat, Thomas Horne, tar for seg de viktigste årsakene til at vi kaster store mengder mat, hva hver enkelt av oss kan gjøre med det, og ikke minst hvordan vi kan sjekke holdbarheten på maten med sunn fornuft og egne sanser og se bort fra datostemplingen.

Marianne Holen, kommunikasjonssjef RfD:
Drammensregionen var tidlig ute med kildesortering, og startet med sortering av matavfall allerede i 1997. Kommunikasjonssjef Marianne Holen ønsker velkommen og legger frem ferske tall over hva som kastes av spisbar mat i Drammensregionen. Hvor flinke er vi, og hva kan vi bli bedre på?

Følg arrangementet på Facebook!