Gull eller grønne skoger?

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

hoffogfive

«Hva slags politikk kan gi oss et bedre liv her og nå og samtidig sikre økologisk bærekraft? Svaret er ofte ”grønn vekst”. Problemet er at grønn vekst langt på vei er blitt en besvergelse som maler miljøsakene inn i et retorisk hjørne og legitimerer et samfunn som går i motsatt retning av det de fleste av oss ønsker for oss selv – og for våre barnebarn.»

Slik presenteres Eivind Hoff-Elimaris bok Gull eller grønne skoger? Politikk for det gode liv, fra 2016. Forfatteren inviterer leseren med på en reise til små og store «laboratorier» for det gode, grønne liv – til Bhutan og Ecuador, til Grenoble og et nabolag i Bergen, til et ostepakkeri og et PR-byrå. Her hopper man bukk over premisset om å bidra til økonomisk vekst – med bred støtte blant folk.

Eivind Hoff-Elimari (f. 1976) er spesialrådgiver i Forskningsrådet der han arbeider med samfunnsvitenskapelig og humanistisk klimaforskning. Han har bakgrunn som miljølobbyist i Brussel, først for WWF og deretter for Bellona. Han er fra Skien og vil bl.a. bruke Bypakke Grenland som illustrasjon på hva som er problemet med den rådende grønn vekst-politikken og peke på alternativer for å mobilisere bredere for et virkelig grønt skifte.
Etter innledningen blir det en samtale mellom forfatteren og Skiens ordfører, Hedda Foss Five (A), Samtalen ledes av Anne Spånem.
Til slutt blir det en runde med diskusjon med publikum.

Arrangementet er gratis.

Arrangementet er startskuddet for Klimafestivalen §112, som arrangeres landet rundt for tredje året på rad, og for første gang i Skien. Norsk klimanettverk er initiativtaker, fasilitator og koordinator for Klimafestivalen § 112.

Facebookarrangement: https://www.facebook.com/events/1265046210221400/