Vil du kaste mindre mat?

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Asker kommune inviterer innbyggere i kommunen til et åpent møte om matkasting i Multisalen på Kulturhuset. Hit kommer blant annet Thomas Horne, forfatter av boka «Kunsten å ikke kaste mat». Han skal snakke om problemet med matkasting. I tillegg vil Sven Moe Bjørnson fra Asker kommune presentere noe av det arbeidet kommunen gjør i kampen mot matkasting.

Gjennom kampanjen «Fra matsvinn til MatVinn» har vi i samarbeid med Framtiden i våre hender arbeidet målrettet for å øke bevissthet og kunnskap omkring matkasting blant våre innbyggere. Dette arbeidet fortsetter og nå ønsker vi å samarbeide nærmere med dagligvarebutikkene i kommunen også – om donasjon av overskuddsmat. Dette er et tiltak Foodlist AS hjelper oss med som tilbyr et verktøy, en mobilapp, der man på en enkel måte kan få oversikt over varer som er i ferd med å gå ut på dato i butikkene. Ved hjelp av appen kan overskuddsmat fra dagligvarebutikker enkelt doneres videre til veldedige aktører.

Ønsker du å få vite mer om hva man som enkeltperson og familie kan gjøre for å kaste mindre mat? Da oppfordrer vi deg til å ta turen innom folkemøtet vårt 24. januar. Det vil bli gratis servering av overskuddsmat fra bakerier i Asker.

Vel møtt!