Klimadrama – Hjelmeland ungdomsteater

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

klimaposter-komprStykket Klimadrama er ein humoristisk og samtidig alvorstung collage av ­­­­historier krydret med en dæsj optimisme: Gartnaren kjenner ei djup kjærleikssorg over ei plante som ikkje greier å leva lenger. Den umotiverte juksar når ho resirkulerer. Den uengasjerte skyv ansvaret over på politikarane. Politikarane står på kanten av stupet og forhandlar om jorda si framtid. Den engasjerte ser jorda kollapsa rundt seg, men nektar å gje opp. Eit team av superheltar kjempar for å redda menneska frå å øydeleggja planeten. Ein einsam isbjørn ventar i spenning.

Hjelmeland Ungdomsteater viser «Klimadrama» i samband med Klimafestivalen §112, i samarbeid med Folkeakademiet Hjelmeland og med støtte frå Sparebankstiftelsen DNB og Frilynt Norge.

 

Regi: Laila Øvrehus

Illustrasjon: André Martinsen

I rollene:
Susanne Marie M. Kvame, Bertine M. Bergman, Oda Helgaland, Isabella Jansen Fiskå, Ylva Sifoki Gjestvang-Knutzen, Vanessa Meidell, Lena Poulsen, Janne Fagerland Sjursen, Siri Kvame og Vilde-Marie Spilde

Billettar: 200,-

Klimadrama er et nasjonalt ungdomsteaterprosjekt som ønsker å engasjere ungdom i problemstillinger rundt klimaendringer. Norsk klimanettverk har tatt initiativ til prosjektet i forbindelse med Klimafestivalen § 112, og det er gjennomført med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB. Basert på workshops med ungdommer, har Lisa Smith Walaas og Merete M. Stuedal skrevet manuset ”Klimadrama”. Stykket settes opp av ni ungdomsteatergrupper under Klimafestivalen § 112, og det blir forestillinger i Nittedal, Oslo, Rælingen, Drammen, Hjelmeland, Stord, Molde og Trondheim. Med andre ord bobler hele Norge av klimateater i januar 2016!