Klimadrama – Drammen kulturskole

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

klimaposter-komprStykket Klimadrama er en humoristisk og samtidig alvorstung collage av ­­­­historier krydret med en dæsj optimisme: Gartneren kjenner en dyp kjærlighetssorg over en plante som ikke greier å leve lenger. Den umotiverte jukser når hun resirkulerer. Den uengasjerte skyver ansvaret over på politikerne. Politikerne står på kanten av stupet og forhandler om jordens fremtid. Den engasjerte ser jorden kollapse rundt seg, men nekter å gi opp. Et team av superhelter kjemper for å redde menneskene fra å ødelegge planeten. En ensom isbjørn venter i spenning.

Drammen kulturskole og Sfinx Ungdomsteater engasjerer seg i klimasaken og inviterer til forestilling som et innslag i Klimafestivalen 112§ 2017. Det er satt opp to forestilliger 28.01.16 kl 13.00 og kl 15.00. Inngang 80,–

Se også Facebook for informasjon!

Om prosjektet:

Klimadrama er et nasjonalt ungdomsteaterprosjekt som ønsker å
engasjere ungdom i problemstillinger rundt klimaendringer. Norsk klimanettverk har tatt initiativ til prosjektet i forbindelse med Klimafestivalen § 112, og det er gjennomført med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB. Basert på workshops med ungdommer, har Lisa Smith Walaas og Merete M. Stuedal skrevet manuset ”Klimadrama”. Stykket settes opp av ni ungdomsteatergrupper under Klimafestivalen § 112, og det blir forestillinger i Nittedal, Oslo, Drammen, Hjelmeland, Stord, Molde og Trondheim. Med andre ord bobler hele Norge av klimateater i januar 2017!

Om manusforfatterne
Merete M. Stuedal og Lisa Smith Walaas er en regi- og
dramatikerduo som har jobbet sammen siden 2006. Stuedal og Walaas sin dramatikk kjennetegnes ofte av at den tar opp samfunnsproblemer og ideologiske spørsmål. Stuedal og Walaas bruker metoder for medvirkning som gjør at ungdommer selv får være med på utvikle manusene. De siste årene har de skrevet og regissert flere musikaler på oppdrag fra Sandvika barne- og ungdomsteater.