Klimadrama – Teater Pimpernell

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

klimaposter-komprStykket Klimadrama er en humoristisk og samtidig alvorstung collage av ­­­­historier krydret med en dæsj optimisme: Gartneren kjenner en dyp kjærlighetssorg over en plante som ikke greier å leve lenger. Den umotiverte jukser når hen resirkulerer. Den uengasjerte skyver ansvaret over på politikerne. Politikerne står på kanten av stupet og forhandler om jordens fremtid. Den engasjerte ser jorden kollapse rundt seg, men nekter å gi opp. Et team av superhelter kjemper for å redde menneskene fra å ødelegge planeten. En ensom isbjørn venter i spenning.

Teater Pimpernell viser forestillingen «Klimadrama» som er en del av Klimafestivalen 2017. Teatergruppa består av 10 utviklingshemmede skuespillere i alder 13-20 år.

Illustrasjon: André Martinsen

Klimadrama er et nasjonalt ungdomsteaterprosjekt som ønsker å engasjere ungdom i problemstillinger rundt klimaendringer. Norsk klimanettverk har tatt initiativ til prosjektet i forbindelse med Klimafestivalen § 112, og det er gjennomført med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB. Basert på workshops med ungdommer, har Lisa Smith Walaas og Merete M. Stuedal skrevet manuset ”Klimadrama”. Stykket settes opp av ni ungdomsteatergrupper under Klimafestivalen § 112, og det blir forestillinger i Nittedal, Oslo, Rælingen, Drammen, Hjelmeland, Stord, Molde og Trondheim. Med andre ord bobler hele Norge av klimateater i januar 2016!