Kreativt klimaverksted og forestillingen «Rundt og rundt»

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

USFB logoVelkommen til en morsom, spennende og lærerik dag på Union Scene For Barn! Her skal vi se musikk-figur-workshop-teater og ha herlige innovasjon workshops med Oslo Vitensenter og Norsk Teknisk Museum. I tillegg skal vi ha utstilling og en rekke verksteder der barn får prøvd ut nye ting og – forhåpentligvis – få nye tanker rundt klima og miljø. 

 

Kreativt klimaverksted med Norsk Teknisk museum og Oslo Vitensenter


Kreative oppfinnere kan løse dagens klimautfordringer!

makerspace-aktivitet2For å kunne løse de utfordringene vi ser i dag trenger vi folk som tørr å tenke i andre baner, nye ideer og nye oppfinnelser. Og hvem er vel bedre egnet til dette enn barn?

Fremtidens problemløsere må tro på at de kan være oppfinnere og de må være inspirerte og engasjerte i miljø og klimautfordringene. I løpet av 90 minutter vil deltagerne i innovasjonsworkshopen oppleve å gå fra en vag ide til skissemodell, beskrivelse av hva ideen gjør og hvilket problem den løser.

Anbefalt alder fra 8 år

oslo_vitensenter_cmyk

Forestillingen «Rundt og rundt» av Scenekompaniet


Ole Tellefsen og Leif Fjelldal

«Rundt og rundt» er en morsom og spennende forestilling for barn som tar for seg ressurssløsing og gjenvinning. Gjennom musikk- og figurteater, humor og alvor blir barna direkte involverte i handlingen. Barna får bruke sin kunnskap, ta opp ting de lurer på og de får reflektere over om de kan gjøre en forskjell, – noe de kan! 

Litt om handlingen:

Finken er bare opptatt av å få nye ting å kaste de gamle, mens Felix er opptatt av å lage nye ting av gamle ting man vanligvis kaster. Felix installerer alarm på hver søppelkasse så Finken skal sortere riktig. Dette gidder ikke Finken, og kaster søpla bak sceneteppet. Etter hvert blir denne søpla til et skummelt søppelmonster… 

miljodag_drammen

Anbefalt alder fra 4 år 

Scenekompaniet er en fri teatergruppe med base i Kristiansand som har fremført over 4000 forestillinger over hele landet. De er spesialister på å formidle budskap uten moralisme og pekefingre, og inspirerer publikum til engasjement, dialog og deltagelse.

Sjekk ut på facebook!