Seremoni for Klimafestivalen

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Helgen 4.-6. januar markerer Oslo kommune starten på miljøhovedstadsåret med en rekke gratis og åpne arrangementer på SALT. I samarbeid med Klimafestivalen gjør vi om SALT til en vinterlandsby med aktiviteter, workshops, konserter, poesi og foredrag gjennom hele helgen.

Seremoni for klimafestivalen, ledet av samisk elder Eirik Myrhaug
Eirik Myrhaug er same, healer og sjaman. Han vokste opp i enkle kår i Gratangen i Sør -Toms og utdannet seg til ingeniør og arbeidet for Norges Vassdrag og Elektrisitetsvesen, for siden å bli NVE-ingeniøren som ble ledende i sultestreiken mot Alta-utbyggingen i 1981. Eirik viet seg deretter til å utvikle en økologisk økonomisk modell som vant stor anerkjennelse og han er regnet som pioner for dette i Norden.

En seremoni for å styrke energiene i Klimafestivalen 112. En sjamanistisk seremoni der vi ber om kraft og visdom fra de fire himmelretninger, Moder Jord og Fader himmel. Det blir valgt ut fire deltakere til seremonien, en fra arrangørene, en representant fra Oslo kommune, en fra artister og en fra publikum. De av publikum som har tromme eller rasle oppfordres å ta med det for å forsterke seremonien.

Seremonien vil foregå utendørs og lede opp til en samtale i Langhuset om et samisk perspektiv på klimautfordringene.

Sjekk ut arrangementet på Facebook!

 

OM SALT
SALT er et nomadisk kunstprosjekt på Langkaia i Oslo, med utsikt mot Operaen. Prosjektet samler kunst, musikk, mat og arkitektur i flere spektakulære trekonstruksjoner designet av Sami Rintala (Rintala Eggertsson Architects).

Klimafestivalen §112 og Oslo kommune samarbeider om å fylle SALT med grønne opplevelser fredag 4. – søndag 6. januar. Helgen er starten på Oslos år som europeisk miljøhovedstad og starten på årets Klimafestival.

Les også:  Radikalt håp: er sivil motstand veien å gå for klimabevegelsen?

NETTSIDE MILJØHOVEDSTADEN
www.miljohovedstaden.no