Stemmebånd – en forestilling om klima og karbon

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Stemmebånd – en forestilling om klima og karbon

Det norske oljeeventyret er en narrativ hvor slutten ennå ikke er laget. Historien om de menneskeskapte klimaendringene har så vidt begynt.

Utstyrt med en kassettspiller, en bunke lydkassetter og sin fars overlevelses-drakt, vikler Erikk McKenzie seg inn i stemmer fra vitenskap, nyhetsreportasjer og politiske utspill, hvor også hans egen lille historie krysser historien om hydrokarbonet.

Stemmebånd inneholder elementer av lydinstallasjon, figurteater, dans og satire. Soloforestillingen har blitt vist i flere versjoner ved ulike scener i Norge. Forestillingen er koprodusert av DansiT, Tou Scene og Regional Arena for Samtidsdans med støtte fra Norsk Kulturråd og Fond for Lyd og Bilde.

www.erikkmckenzie.com/stemmeband

Erikk McKenzie

Erikk McKenzie arbeider som musiker, danser, koreograf og produsent.
Siden studier ved School for New Dance Development i Amsterdam har han medvirket i prosjekter av bl.a. Avdal/Shinozaki, Franscesco Scavetta, Nina Ossavy og Alexandra Pirici, samt komponert musikk for bla.a. Duda Paiva Company / Riksteatret. I sitt koreografiske arbeide har han utforsket forholdet mellom kropp og lyd, og mennesket som møtepunkt mellom natur og teknologi.

www.erikkmckenzie.com

Se facebook-arrangement

Les også:  Den Lille Havryddedagen i Havnebassenget