Stemmebånd – en forestilling om klima og karbon

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Det norske oljeeventyret er en narrativ hvor slutten ennå ikke er laget. Historien om menneskeskapt global oppvarming har så vidt begynt.

Utstyrt med en kassettspiller, en bunke lydkassetter og sin fars overlevelses-drakt, forsøker Erikk McKenzie å kommunisere med stemmer hentet fra nyhetsreportasjer, vitenskap og politiske utspill. Stemmebånd er en soloforestilling som inneholder elementer av lydinstallasjon, figurteater, dans og satire, hvor McKenzie krysser sin egen historie med historien om hydrokarbonet.

Forestillingen har blitt vist i ulike versjoner ved bl.a. Maidans Lørenskog, Franje Festival, Teaterhuset Avant Garden, Tou Scene, KinoKino, Scenehuset og Kulturhuset. Forestillingen er koprodusert av DansiT, Tou Scene og Regional Arena for Samtidsdans med støtte fra Norsk Kulturråd og Fond for Lyd og Bilde. I 2014 ble McKenzie tildelt Norske Dansekunstneres koreografistipend for å utvikle arbeidet.

www.erikkmckenzie.com/stemmeband

Erikk McKenzie

Erikk McKenzie arbeider som musiker, danser og koreograf. Siden studier ved School for New Dance Development (Amsterdam) har han medvirket i prosjekter av bl.a. Avdal/Shinozaki, Franscesco Scavetta, Nina Ossavy og Alexandra Pirici. Hans arbeid med musikk har ført til en rekke samarbeid og konserter, samt komposisjoner for blant annet Duda Paiva Company / Riksteatret. I sitt koreografiske arbeide er han interessert i forholdet mellom kropp og lyd, og menneske som møtepunkt mellom natur og teknologi.

www.erikkmckenzie.com

Pris: 100,- (Betalingsmåte: Vipps eller kontanter).

Følg Stemmebånd på Facebook.

Følg arrangementet på Facebook.

Foto: Arne Hauge