Etter Katowice – Tid for klimaopprør?

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Hva må gjøres for å sikre en bedre framtid for dagens unge? Vi inviterer politikere, andre beslutningstakere og folk flest til et møte med klimabevegelsen.

Tidligere FN-direktør Svein Tveitdal som har fulgt FNs klimatoppmøter gjennom mange år kommer til Bergen for å snakke om hva vi i Norge må gjøre for å begrense videre gobal oppvarming. Sammen med direktør ved Bjerknessenteret for klimaforskning, Tore Furevik, innleder han til diskusjon om hva som må til for å skape nødvendige endringer, politisk og i samfunnet ellers.

Vilja Bøyum, leder for Natur og ungdom i Hordaland, står i spissen for en ungdomsaksjon, «Klimaopprøret», i Bergen. Hun vil snakke om hvordan ungdom kan bidra til folkelig mobilisering for effektiv klima-handling. Som skolestreikende Greta Thunberg understreket på klimatoppmøtet så sterkt: Fornyet og sterkere klimahandling må til for å skape håp om en bedre framtid for dagens unge.

På møtet vises utdrag av talene ved Klimatoppmøtet av David Attenborough og Greta Thunberg. Etter innleggene av Furevik og Tveitdal og Natur og Ungdom og kommentarer fra Gabriel Fliflet (Naturvernforbundet Hordaland) og Halfdan Wiik (Besteforeldrenes klimaaksjon), vil politikere og andre i salen få anledning til å gi sine innspill til hva som må gjøres for å sikre at vi unngår de alvorlige konsekvensene av en global oppvarming på mer enn 3 grader som verden nå er på veg mot.

Facebook-arrangement!

Møtet blir også strømmet direkte her!

 

Les også:  Hva vil vi med klimapolitikken i Bergen?